Cari Blog Ini

Excelsior Maassluis Na Winst Op Xerxesdzb Naar Tweede Ronde Knvb Beker

Excelsior Maassluis na winst op XerxesDZB naar tweede ronde KNVB-beker

Maassluizers winnen met 2-1 van zondagtopklasser

Excelsior Maassluis heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Richard Middelkoop won op eigen veld met 2-1 van XerxesDZB, dat uitkomt in de zondagtopklasse. De Maassluizers kwamen al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Daan Blij. XerxesDZB kwam nog wel langszij via Souffian Charraoui, maar vlak voor rust zorgde invaller Mounir el Allouchi voor de winnende treffer.

Excelsior Maassluis sterk in eerste helft

Excelsior Maassluis begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Daan Blij werd weggestuurd door Mounir el Allouchi en schoot de bal beheerst binnen: 1-0. De thuisploeg bleef daarna de bovenliggende partij en kreeg nog enkele goede kansen om de score te vergroten. Zo schoot El Allouchi op de paal en ging een inzet van invaller Bilal el Amrani net naast.

XerxesDZB komt langszij

XerxesDZB kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd. De ploeg uit Rotterdam-Zuid kreeg meer balbezit en creëerde ook enkele kansen. In de 65e minuut was het raak voor de bezoekers. Souffian Charraoui schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de hoek: 1-1.

El Allouchi zorgt voor winnend doelpunt

Excelsior Maassluis gaf zich echter niet gewonnen en ging op zoek naar de winnende treffer. Die viel in de 75e minuut. Mounir el Allouchi, die in de eerste helft al een assist had gegeven, schoot de bal vanuit een moeilijke hoek binnen: 2-1. XerxesDZB probeerde in de slotfase nog wel de gelijkmaker te forceren, maar de Maassluizers hielden stand en plaatsten zich zodoende voor de tweede ronde van de KNVB-beker.

Excelsior Maassluis treft Sparta Rotterdam of Feyenoord

In de tweede ronde van de KNVB-beker neemt Excelsior Maassluis het op tegen Sparta Rotterdam of Feyenoord. De loting voor de tweede ronde vindt plaats op vrijdag 26 augustus.